Doručujeme cez balíkovo za 1,99 €!

Knihobot

Inšpirácia pre dokonalé kútiky na čítanie 🛋

Koutek

Bolo medzi Vašimi tohtoročnými predsavzatiami aj „chcem viac čítať“? Ak sa vám tento cieľ zatiaľ nedarí plniť, je možné, že len nemáte dostatočne lákavý čítací kútik. Poradili sme sa s Biano.cz, vyhľadávačom nábytku a dekorácií, ako by taký dokonalý kúsok čítacej oázy mal vyzerať.

Dokonalý čítací kútik vytvoríte aj v paneláku

Stačí nájsť vhodný voľný roh alebo stenu. Také ideálne čítacie miesto sa spravidla nachádza pri okne kvôli dostatku denného svetla. Ale nenechajte sa vykoľajiť, pokiaľ už okolo okna nábytok máte. Kam nedosvieti slnko, tam posvietite vkusnou stojacou lampou. 🛋

Pre príjemný pocit z čítania stačí, keď si pohodlne prispôsobíte sedenie Výberom tej správnej pohovky to celé začína. Musí byť dostatočná mäkká, aby ste na nej vydržali čítať dlhé hodiny – to sa vám môže prihodiť, keď vás príbeh vtiahne do deja. 📖 Odporúčame zaobstarať si dekoračné vankúšiky a hrejivú deku, do ktorej sa zabalíte v chladnejších mesiacoch. A ak máte miesta nazvyš, potom stavte na samostatné kreslo ušiak alebo leňošku.

Koutek

Zahrajte sa na bytového designéra

Ak máte v byte priestor, ktorý dovolí trochu sa s čítacím kútikom pohrať, využite to. Stenu za kreslom alebo sedačkou môžete vytapetovať alebo vymaľovať obľúbenou farbou. Zaveste na stenu zaujímavé obrazy aj svetielka. Dekoračné osvetlenie má moc urobiť z onoho miesta ten najútulnejší kút na čítanie napínavých príbehov až do neskorých hodín. 📚

Pod nohy môžete zaobstarať príjemnú podnožku či taburet, ktorý bude dizajnovo ladiť s ostatnými doplnkami. Celý priestor môžete osviežiť izbovými rastlinami.🌿 Skúšate si to vizualizovať? V našej hlave to už teraz vyzerá ako veľmi lákavé miestečko na odpočinok, priamo vyzývajúce na čítanie. 😍

Koutek

Miesto pre knihu, kávu a niečo dobré pod zub

A čo by to bolo za čítací kútik bez odkladacieho stolíka? Ten budete potrebovať, aby ste mali všetky spríjemňovače čítania po ruke. Reč je o voňavej káve, teplom kakau aj čaji. 🫖 S odkladacím stolíkom si môžete pohodlne čítať aj pri jedle.

V ponuke na trhu nájdete rôzne veľké stoly. Pokiaľ bojujete s miestom, odporúčame oválne stolíky alebo napríklad len vyššiu drevenú debničku (môžete ich vrstviť na seba).

Základná výbava pre útulno

Nekončí to len u svetielok, dekoračných vankúšikov a plyšových diek. Určite ste už počuli dánsky pojem hygge. Keby hygge bolo náboženstvo, útulno bude jeho hlavnou mantrou a pohodlie bude niečo ako desatoro prikázaní.

Čo môžete urobiť pre pohodlie vo svojom vysnívanom čítacom kútiku? Zamyslite sa, čo vám túto atmosféru vytvára. Sú to chlpaté papuče, voňavá sviečka a pár zelených izbových rastlín? 🪴 Go for it.

Udržujte vo svojom kútiku poriadok, nech z neho to pohodlie sála do všetkých smerov a priťahuje vás zasadnúť s knihou a stratiť pojem o čase. 🤓

Tak a my obúvame papuče a ideme si čítať.

Ďakujeme za skvelé tipy Biano.cz 👍

Pozrieť na Knihobot