Doručujeme cez balíkovo za 1,99 €!

Knihobot

4 tipy Knihobotu: Ladislav Bárta

robot
Ondra z Knihobotu
2. 9. 2024
Láďa

Asi pre vás nebude prekvapením, že v Knihobote sa to len tak hemží čitateľstvom Väčšina z nás číta prinajmenšom nadpriemerne. Radi by sme naše knižné tipy zdieľali a tiež vám prezradili, kto u nás pracuje, o čo sa v Knihobote stará a čo číta.

Tituly, ktoré podľa neho naozaj stoja za prečítanie, vám ako prvé predstaví Ladislav Bárta. Láďa zastáva pozíciu COO (Chief of Operations) a je pravou rukou nášho zakladateľa a šéfa Dominika Gazdoša. Láďa má na starosť to, aby kompletná cesta knižky cez Knihobot bola hladká a aby sa knižky v sklade netlačili ako sardinky. Tiež nám pomáha dohliadať na plánovanie a napĺňanie firemných cieľov a rázne, ale trpezlivo pomáha kolegom a kolegyniam z jednotlivých oddelení posúvať sa tam, kam Knihobot chceme dostať. Čo vám Láďa odporúča prečítať si a prečo?

Tělesná výchova

Martin Šimečka

Martin Šimečka - Telesná výchova: Úvahy bežca, plavca, tenistu a jazdca na koni o pohybe, tele a mysli. Pretože si veľmi málo uvedomujeme, ako sú telo a myseľ prepojené. Kniha nie je ani príliš vedátorská, ani abstraktná, naopak jej obsah je veľmi prirodzený. Preto je ľahké si myšlienky knihy vztiahnuť sám na seba a nájsť si v nich niečo vlastné, hlbšie.

Cesta do neslobody

Timothy Snyder

Cesta do neslobodyTimothyho Snydera je mrazivým rozborom toho, ako Rusko dlhodobo systematicky podrýva západný demokratický svet. A ako ten je voči daným machináciám slepý a neschopný obrany. Kto si myslí, že sloboda, demokracia a voľný trh skôr či neskôr sami od seba prirodzene vyhrajú v každej spoločnosti, by si mal prečítať tento titul. Je nutné spomenúť, že Snyderov vhľad do fungovania Ruska sa ukázal o to zásadnejším, že kniha vyšla ešte pred začiatkom ruskej vojny proti Ukrajine v roku 2022.

The Hard Thing about Hard Things: Building a Business When There Are No Easy Answers

Ben Horowitz

The Hard Thing About Hard Things od Bena Horowitza: Keby som mal vybrať len jednu business/manažérsku „príručku“, bola by to táto. Krásne snúbi zaujímavé skúsenosti velikána biznisu so všeobecnými tipmi, ktoré je ľahké preniesť do každodenného života kohokoľvek, kto vedie ľudí.

Aké drahé je zadarmo

Dan Ariely

Vďaka knihe Dana Arielyho Aké drahé je zadarmo si človek uvedomí, ako strašne nezmyselne sa my všetci často rozhodujeme. Ale aj to, že sa s tým dá veľmi jednoducho a účinne pracovať. A kto to vie, má veľkú výhodu proti tým ostatným. Či už ide o biznis alebo o výber reštaurácie.

Tak tieto knihy odporúča Láďa Bárta. Máte radi naše knižné tipy? Okrem blogu ich často nájdete aj v newsletteri, ak Vás zaujímajú ďalšie, prihláste sa k odberu!